13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Ett 50-tal deltagare från SVT, NRK (Norge), DR (Danmark), YLE (Finland) och RÚV (Island) deltog i seminariet som blandade dragningar med diskussioner och workshops. Foto: Charlotta Lambertz

Publicerad 23 maj 2019 14:28 - Uppdaterad 23 maj 2019 14:40

Nordiskt ”publicerings-hack” hos SVT

Den 22-23 maj bjöd SVT in de nordiska public service-bolagen till ett så kallat ”publicerings-hack” för att utbyta erfarenheter kring hur man arbetar med publiceringar.

– Syftet är att utbyta erfarenheter kring hur man arbetar med publiceringar och exponeringar på olika sätt. Vad fungerar bäst och på vilken plattform? Här delar vi med oss av olika erfarenheter och exempel på vad som fungerat mer eller mindre bra, säger Susanna Balsvik, planeringschef på SVT Kanal & Tablå.

Hon fortsätter:

– Under seminariedagarna har vi haft av en blandning av dragningar och workshops och i år har vi inriktat oss speciellt mot digital publicering. Det är bra att träffa medarbetare från de andra bolagen och kunna jämföra såväl likheter som olikheter. Tillsammans så lär vi av varandra.

Den 22-23 maj bjöd SVT in de andra nordiska public service-bolagen till ett seminarium för att utbyta erfarenheter kring publiceringar. Susanna Balsvik, planeringschef på SVT Kanal & Tablå inledde seminariet med att berättade hur SVT arbetar med publiceringar digitalt och i broadcast. Foto: Charlotta Lambertz

Seminariet är det andra i ordningen och kom till efter initiativ från Nordvision som är en samarbetsorganisation mellan de nordiska public service-bolagen. Förra året sågs bolagen hos NRK och i år arrangerades seminariet av SVT i Stockholm med deltagare från NRK (Norge), DR (Danmark), YLE (Finland) och RÚV (Island).

Henrik Hartmann.

– Nordvision-samarbetet är ju redan omfattande när det gäller konkret programinnehåll, men de senaste åren har samarbetet även utvecklats när det gäller de strategiska riktningarna, där vi kan dela viktig kunskap kring det nya digitala landskapet. Och här är det väldigt spännande att se vilken nytta det ger för de som arbetar med publiceringar i de nordiska bolagen att kunna mötas, inspireras och knyta kontakter bolagen emellan, säger Henrik Hartmann, generalsekreterare för Nordvision.

Programdirektör Jan Helin gjorde en uppskattad presentation om det föränderliga medielandskapet och public service roll. Foto: Charlotta Lambertz

Seminariedagarna bjöd på en blandning av dragningar, samtal och workshops. Foto: Charlotta Lambertz

Charlotta Lambertz

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör