12 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Den 8─9 maj var SVT värd för språk- och tillgänglighetsdagar med kollegor från DR, NRK och YLE, inbjudna av Anna Zettersten (sittandes tredje från vänster), avdelningschef för Språk & Tillgänglighet. Foto: Charlotta Lambertz

Publicerad 9 maj 2019 16:11 - Uppdaterad 14 maj 2019 09:50

Språk- och tillgänglighetsdagar tillsammans med DR, NRK och YLE

Den 8─9 maj var SVT värd för språk- och tillgänglighetsdagar med kollegor från de andra nordiska public service-bolagen, inbjudna av Anna Zettersten, avdelningschef för Språk & Tillgänglighet.

Sammanlagt 15 personer från DR, NRK och YLE var på plats i Stockholm för att samtala och work-shoppa tillsammans med ett 10-tal medarbetare från SVT. Chefer från alla bolagen träffas varje höst i samband med det årliga EBU Access Services Experts Meeting, och emellanåt bjuder något av bolagen in till träff vid annat tillfälle. Fokus denna gång låg på möjliga samarbeten kring undertextnings-, administrations- och flödessystem, och därför är även produktägare och andra systemutvecklare med från alla bolagen.

– Det var väldigt givande och roligt att samla kollegor som arbetar inom samma område och som har utmaningar och dilemman som tangerar varandra. Vi hittar många lösningar och tar fler steg framåt när vi jobbar tillsammans, säger Anna Zettersten.

Charlotta Lambertz

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör