11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Yle i Helsingfors. Foto: Markus Koljonen

Publicerad 6 maj 2019 11:05 - Uppdaterad 10 maj 2019 09:01

Yle omorganiserar och förnyar

Ny enhet för evenemang, sport och produktion skapas. Syftet är inte att minska personalen, enligt Yle.

I ett pressmeddelande skriver Yles vd Merja Ylä-Anttila.

”Yles uppdrag är att erbjuda betydelsefullt innehåll och tjänster för alla finländare. Genom omorganiseringen vill vi säkerställa att vi även i fortsättningen finns nära finländarna i deras vardag och skapar ett mervärde för samhället. Yle måste utvecklas och förnyas i takt med samhället. Detta kräver insatser i form av både arbetskultur och kunnande”

Ny enhet

Inom Yle skapas från och med i höst en ny enhet Evenemang, sport och produktion. Den ska svara för produktionen av bolagets evenemang på finska, utveckla evenemangskoncept och sportinnehåll samt ansvara för bolagets produktionsresursering och -planering. Yles styrelse har utsett Panu Pokkinen till direktör för den nya enheten. Han blir samtidigt även medlem i bolagets ledningsgrupp. Pokkinen fungerar för tillfället som chef för finska Yle Sport och evenemang som är en del av den finska nyhets- och aktualitetsverksamheten vid Yle.

Den nuvarande enheten för Produktion blir i den nya organisationen enheten för Teknologi och utveckling. Enheten kommer att ansvara för Yles teknologiska utveckling, beredningen av teknologiska investeringar och förverkligandet av dessa, samt funktionaliteten och tjänstestyrningen av bolagets samtliga teknologiska plattformar. Yles styrelse har utsett produktionsenhetens tidigare direktör Janne Yli-Äyhö till direktör för den nya enheten.

HR centraliseras

Samtidigt centraliserar Yle sin HR-verksamhet till en enhet. Genom detta stärks bolagets strategiska roll inom ledning, arbetskultur och kunskapsutveckling. Enheten kommer att ledas av en personaldirektör vars rekrytering inleds omgående. Den nya personaldirektören kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp, skriver Yle i pressmeddelandet av vilket det också framgår att omorganisationens syfte inte är att minska personalen.

Läs merlänk till annan webbplats

Mats Carlsson-Lénart

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör