10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Foto: Charlotta Lambertz/SVT

Publicerad 25 april 2019 09:22 - Uppdaterad 10 maj 2019 10:49

Satsningen ”Toppnyheter” lyfter digital lyssning

Ny spellista nyckel till att den digitala lyssningen på SR:s nyheter mångdubblats under det senaste året.

Kärnan i framgången är spellistan Toppnyheter i appen Sveriges Radio Play. Där samlas nyheter från hela SR, både Ekots och andra redaktioners. Istället för att lyssna på en hel sändning från Ekot eller P4 kan appanvändarna enkelt trycka igång en spellista med de mest aktuella klippen.

– Det blir allt tydligare att den geografiska och ämnesmässiga mix som vi kan erbjuda är något som uppskattas av publiken. Vi kan nu säga att vi knäckt koden för hur vi ska locka fler att lyssna på nyhetsklipp, säger Olle Zachrison, chef på Ekot som sköter det redaktionella urvalet av Toppnyheter.

Snart en miljon starter per vecka

För ett år sedan, i april 2018, låg antalet unika klippstarter på kring 100 000 per vecka. Under de senaste veckorna nu 2019 har i snitt över 825 000 klipp lyssnats av varje vecka i Toppnyheter, skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande.
När antalet starter nyligen nådde 10 miljoner betydde det att nästan 80 procent av fjolårets totala lyssning uppnåtts på något mer än ett kvartal.

– Om ökningen fortsätter i samma takt som under mars månad så kommer vi sannolikt att nå 1 miljon lyssnade inslag varje per vecka redan före sommaren, säger Josef el Mahdi, projektledare för arbetet med Sveriges Radios nya digitala nyhetsuttryck.

Läs mer på Sveriges Radios hemsidalänk till annan webbplats

Mats Carlsson-Lénart

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör