7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Christoffer Hjalmarsson i "36 dagar på gatan". Foto: Janne Danielsson/SVT

Publicerad 24 april 2019 16:05

Flera SVT-fotografer vinnare av Gyllene snittet

Tv-fotografernas förenings pris Gyllene Snittet tilldelas i år Dragan Zivojinovic, David Nilsson, Martin Lundqvist, Christoffer Hjalmarsson och P-O Lantto. Ett specialpris tilldelas även fotograferna Paul Möllerstedt, Magnus Ader Berg och Robin Hofwander för P3 Guld.

Bland vinnarna av Gyllene snittet finns flera fotografer som har jobbat med SVT-produktioner. Däribland Christoffer Hjalmarsson som vinner priset för Årets prestation för ”36 dagar på gatan” med motiveringen: ”Inspelningen av ”36 dagar på gatan” är helt enkelt en prestation på så många plan.”

Årets Tv-fotograf Flerkamera går till Dragan Zivojinovic som bland annat arbetat med Melodifestivalen med motiveringen: ”Mångsidig, engagerad och uppfinningsrik i produktioner som Mello, Kockarnas Kamp och Let´s Dance som exempel.”

Årets Tv-fotograf Enkamera går till David Nilsson: För ett magiskt foto i Viaplay-serien ”Four Hands Menu”.

Årets Tv-fotograf Sport går till Martin Lundqvist: ”En närbildsfotograf i världsklass som följt puckar och bollar i följsamma skarpa närbilder i många år.”

Hederspriset går till P-O Lantto: ”En skicklig yrkesman som varit med länge, gjort allt och fortfarande levererar. Ofta förstefotograf på SVT-produktioner.”

TV-fotografernas förenings specialpris går till: Paul Möllerstedt, Magnus Ader Berg och Robin Hofwander för P3 Guld: ”TvF vill med detta specialpris hylla ett program som sätter bilden i centrum. En visuell orgie som ger fotograferna utmaningar och släpper lös kreativitet och fantasi.”

Priserna kommer att delas ut på Gyllene Snittet Galan den 21 maj kl. 19.00 på Bio Rio i Stockholm.

Anna Thodenius

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör