22 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Anette Eriksson

Publicerad 25 mars 2019 16:28

Anette Eriksson

Efter 41 år på SVT är det dags för Anette Eriksson att ge sig av på nya äventyr.

Anette började 1978 och jobbade ett år som personalbussförare. Därefter var hon attributör i nästan 30 år och har en mängd produktioner bakom sig; TV-teatrar som Den inbillade sjuke, Hedda Gabler, Kung Lear och Gertrud Stein; barnproduktioner som Anden i flaskan och Percys magiska gymnastikskor; nöjesprogrammen Party med Parneviks och Jacobs stege; Sveriges första TV-såpa Lösa förbindelser – listan kan göras lång…

– Alla mina år på SVT har varit fantastiska men den mest intressanta produktionen jag var med i var Linné och hans apostlar då vi under en period jobbade ihop med den samiska befolkning i trakterna kring Kiruna, säger Anette Eriksson.

Vid 2007 började Anette jobba inne i den uppskattade SVT-butiken tills den stängde vid 2012. Efter en kort runda på Tekniken kom Anette att ha sin anställning på Arkiv & Rättigheter där hon bland annat var med i migreringsprojektet av lokalnyheter och program från Teckenspråksredaktion i Falun, Ånge-projektet och nu sist tillhört Filmdigitaliseringen.

– Det har varit ett sant nöje att få jobba med Anette. Hon är en uppskattad kollega med ett fantastiskt öga för detaljer och är noggrann i sitt arbete. Utöver det arbetsmässiga är Anettes en modig och nyfiken person som gärna bjuder på en rolig SVT-historia eller personliga anekdoter, som body surfing i Peru. Anette är en person som överraskar, säger Micaela Andersson, team leader Filmdigitaliseringen.

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör