10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Tisdagen de 19 mars var det mingel och premiärvisning av nya säsongen av Lerins lärlingar på Bio Capitol i Stockholm. Här anländer Per Anteryd och Birgitta Corbell till biografen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Publicerad 20 mars 2019 14:29 - Uppdaterad 21 mars 2019 16:40

Premiärmingel med Brasilien-tema för Lerins lärlingar

Tisdagen de 19 mars var det mingel och premiärvisning av nya säsongen av Lerins lärlingar på Bio Capitol i Stockholm. På plats fanns bland andra Lars Lerin, lärlingarna samt SVT:s vd Hanna Stjärne.

Lerins lärlingar vann publikens hjärtan när den sändes i SVT våren 2018. I mars återser vi Timmy, Jessica, Birgitta, Dennis och de andra välkända lärlingarna igen. I det första avsnittet berättar Lars Lerin och maken Manoel "Junior" Marques att de ska åka på en sprakande inspirationsresa till Rio i Brasilien! Stor glädje uppstår, men frågan är om alla vågar åka? Utöver resan ska de tillsammans skapa en ny konstutställning och allt avslutas med en stor karneval i Karlstad.

– I den nya säsongen av Lerins lärlingar har ju resan till Brasilien tagit stor plats. När ”lärlingarna” väl hunnit smälta nyheten, fick de fundera i lugn och ro och tillsammans med anhöriga, vilka som ville följa med på äventyret och vilka som hellre ville vara kvar hemma i Karlstad. Så en del av konstskolan flyttade till Rio med Lars och Junior, medan lektionerna fortsatte i Karlstad med gästlärare. Nexiko, som har producerat, har gjort ett fantastiskt arbete med att få till både ett fint program och ett fint samarbete med alla deltagare, oavsett var de befunnit sig. Det hela kulminerade i en fantastisk karneval i Karlstad, jag åkte tåget hem från karnevalen med tårar i ögonen, SVT blir inte bättre än så. Gatorna var fulla av människor som ville hylla lärlingarna, det var en fantastisk folkfest där alla fick plats, säger Anna Luuk Priske exekutiv producent.

– Serien har betytt så mycket både för mig och för lärlingarna! Det växte fram en sådan fin vänskap och det var så fantastiskt med all kärlek från tittarna. Vår gemenskap försvann inte när tv-kamerorna slocknade, vi har fortsatt att ses en gång i veckan sedan dess. Den här gången blir det ett konstäventyr i samba-takt, säger Lars Lerin.

Bilder från minglet vid premiärvisningen den 19 mars

Lars Lerin och Manoel Junior Marques Lerin tar emot lärlingarna som åkt från Karlstad.

Brasilianskt mingel med utställning för inbjudna.

SVT:s sociala medier intervjuar Lars Lerin och Junior.

Janni Littorin minglar på biografen.

Johanna, Lars och Jon Boss är redo för förhandvisning.

SVT:s vd Hanna Stjärne och Jon Boss är peppade inför visningen.

Birgitta Corbell får blommor efter visningen.

Brasilianskt tema.

Inför visningen förbereder Pernilla Ståhl och Ulrika Lundgren Borg kommunikationsansvariga och Anna Luuk Priske, exekutiv producent.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Charlotta Lambertz

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör