15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Karolina Andersson

Publicerad 14 mars 2019 16:33

Karolina Andersson

Karolina Andersson blir ny projektledare på Kulturnyheterna. Karolina Andersson är idag nyhetschef på Mitt i-tidningarna och har lång erfarenhet från både lokalpress, SvD Kultur, LRF Media samt Kulturnyheterna här på SVT.

– Karolina Andersson har ett brett kulturkunnande efter många år på SvD och en stor erfarenhet från roller som nyhetschef och redaktionschef. Hon har även ett stort digitalt kunnande och erfarenheter från förändringsarbete i omställningen mot online, säger Martin Vårdstedt, programchef SVT Kultur & Samhälle.

– Jag är väldigt glad över uppdraget. Det är en ära att få vara med och utveckla en av Sveriges största, och i mitt tycke, bästa och mycket kompetenta kulturredaktioner, säger Karolina Andersson.

Hon fortsätter:

– Jag gillar alla nyheter men kulturnyheter har en särskild plats i mitt hjärta. Det är det bevakningsområde jag ägnat mig mest åt under mitt journalistliv. Och precis som lokaljournalistik ligger väldigt nära tittare och läsare. Det är otroligt stimulerande att varje dag försöka överraska och tillfredsställa en så kunnig och krävande målgrupp – och att göra det på bästa möjliga sätt i olika kanaler.

– Jag är övertygad om att Karolina Andersson är en utmärkt projektledare till att både leda arbetet, bära utgivarskapet och genomföra de förändringar vi planerar för Kulturnyheterna. Med Karolina får redaktionen de långsiktiga och stabila förutsättningar som behövs för att göra god journalistik och utvecklas digitalt, säger Martin Vårdstedt.

Karolina Andersson tillträder den 1 juni.

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör