10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Lars Clemmensen fick 2018 en Emmy för sin roll i serien ”Herrens vägar”. Foto: Camilla Hammerich/DR

Publicerad 13 mars 2019 09:24 - Uppdaterad 13 mars 2019 09:26

DR vinner över 100 priser per år

De senaste åren har danska DR och dess produktioner sopat mattan med många konkurrenter.

DR har på senare år tagit hem en lång rad priser såväl på TV- som radiosidan. Under 2018 uppgick antalet till 106, enligt ett pressmeddelande från det danska PS-bolaget. Även 2017 var antalet priser över 100. Det handlar om allt från att Lars Clemmensen fick en Emmy för sin roll som kyrkoherden Johannes i ”Herrens vägar” till att barnprogramledaren Silja Okking fick pris för sitt genomslag hos de yngsta av organisationen KLF (Kyrka och medier), som är en tittar- och lyssnarförening.

Betydelse i marknadsföring

Förutom att priserna blir fina erkännanden för dem som belönats så har prisregnet över DR stor betydelse när bolaget marknadsför sina produktioner internationellt.

– Priserna höjer uppfattningen av DR som ett starkt varumärke som kopplas till kvalitet. Det gäller förstås de internationella priserna mer än de danska men det är i varje fall ingen nackdel, säger Maiken Maigaard, teamledare på DR Salg.

Maigaard säger också att priser kan hjälpa till att hålla liv i serier och program längre än som annars skulle varit fallet.

– Ofta har vi en dramaserie eller ett program med till en mässa strax innan produktionen är helt klar. Priserna brukar i regel komma mellan ett halvår och ett år efter att visning och det ger oss då ny anledning att lyfta programmen igen och kanske sälja dem.

Läs mer på DR:s hemsidalänk till annan webbplats

Mats Carlsson-Lénart

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör