15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Cecilia Larsson

Publicerad 5 mars 2019 11:17 - Uppdaterad 6 mars 2019 17:09

Cecilia Larsson

Efter nästan 47 års tjänstgöring tackar SVT av produktionsledare Cecilia Larsson som går i pension.

Hon kom in som timanställd den 8 maj 1972 via Programupplysningen, allmänt kallad Klagomuren. Efter ett vikariat som bildredaktör på Rapport ett nyhetsintensivt 1973; starten av Watergateskandalen, Norrmalmstorgsdramat, militärkuppen i Chile, samt vår dåvarande kungs död, så bestämde hon sig för att nyheter och samhälle var hennes grej.

Efter diverse andra arbetsplatser inom SVT blev hon 24 år gammal den första kvinnliga resursplaneraren på SVT:s TV1. Det var på den tiden då det var hård konkurrens mellan kanalerna, då Rapport och Aktuellt hemlighöll sitt innehåll för varandra och tävlade om att vara först med nyheterna.

Efter några år gick hon över till samhällsredaktionen. Eftersom produktionsledartjänster bara fanns på TV2 men inte TV1 så fick Cecilia en produktionssekreterartjänst men med ett tillägg eftersom hon de facto jobbade som produktionsledare. Till slut blev SVT ett företag och hon fick sin nuvarande titel.

– Cecilia har alltid haft produktionen och SVT:s bästa i fokus. Hon har försökt göra programmet så bra som möjligt och samtidigt spara pengar åt SVT som helhet. Hon har haft hand om några av våra större produktioner och var produktionsledare för Millennieskiftet på SVT som var den största logistikövning som vi dittills skådat på företaget. Hon har jobbat med Riksdags- och EU-valen, EU-ordförandeskapet, Nobel och kanske det som hon förknippas allra mest som: sammanhållande för hela den årliga produktionen i Almedalen. Däremellan har det varit både mellanstora och små produktioner. Man kan be henne om vad som helst - inget är för litet eller stort, säger Anette Hansen, gruppchef GPP (gemensam personal- och produktionsplanering).

Cecilias sista arbetsdag som tillsvidareanställd var 28 februari.

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör