10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Foto: Charlotta Lambertz/SVT

Publicerad 1 mars 2019 11:24 - Uppdaterad 1 mars 2019 11:25

SR träffar publiken på över 100 platser

Husbilsturne för att ta reda på vad lyssnarna önskar sig av Sveriges Radio i framtiden.

Mellan 6 mars och 17 april reser Sveriges Radios ledning, kanalchefer och medarbetare till strax över 100 platser för att få nya perspektiv från lyssnarna.

­­– Vi vill lyssna på vår publik, våra lyssnare, och ta reda på vad de önskar sig av Sveriges Radio i framtiden. Det är viktigt för oss att vara hela Sveriges Sveriges Radio, och då är det också angeläget att vi lyssnar på vad våra uppdragsgivare över hela landet har för förväntningar på oss, säger radiochefen Cilla Benkö.

Turné med husbilar

Publikturnén är en del av Sveriges Radios förberedande arbete inför det nya sändningstillståndet som träder i kraft den 1 januari 2020. Turnén genomförs med två husbilar som startar samtidigt i norr och i söder, för att sedan mötas i Skövde. Turnén stannar till på ett stort antal platser runt om i Sverige, bland annat skidbackar, tågstationer, köpcentrum, arbetsplatser, universitet och platser som Sollefteå sjukhus och Lindholmens färjeläge i Göteborg.

Lyssnarsvar blir framtidsunderlag

Under turnén kommer Sveriges Radios medarbetare bland annat samla in svar på ett antal frågor. Svaren som samlas in kommer att användas som underlag för att kunna precisera satsningar och i förlängningen bli ännu bättre på att spegla lyssnarnas verklighet och vardag, skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

Läs merlänk till annan webbplats

Mats Carlsson-Lénart

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör