15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 19 februari 2019 10:38 - Uppdaterad 19 februari 2019 10:41

Jimmy Roos

Jimmy Roos, redaktionschef på SVT Nyheter Gävleborg, har valt att avsluta sin tjänst på SVT. Han kommer att gå till en tjänst som deskreporter på SR Gävleborg. Han slutar sin tjänst på SVT den sista april.

– Det som känns starkt hos mig idag är ju att jag en gång fick förmånen att jobba lokalt på SVT. Det är ju inte givet att man som 61-åring, nyligen friställd från TV4 – hittar och får ett nytt jobb i mediebranschens i sin hemstad. Men det fick jag. Och idag kan jag säga att de här åren på SVT har varit de mest intensiva, utvecklande och roliga åren under min journalistkarriär.

Det finns två skäl bakom hans beslut att lämna.

– Det ena är att jag under en period känt att jag vill varva ner, men ändå vara kvar i yrket. Jag har passerat pensionsåldern men kommer att arbeta inom public service något/några år till, men inte som chef. Jag kommer att arbeta på SR Gävleborg, där jag en gång inledde min journalistiska bana.

– Det andra är att jag tror också att det är ett bra läge, just nu, att nästa chef tar över stafettpinnen i den tid av förändring och utveckling som SVT är inne i, säger Jimmy Roos.

Nu inleds arbetet med att hitta en ny redaktionschef för SVT Nyheter Gävleborg.

– Jimmy Roos kommer verkligen att saknas oss. Med sin redaktionella närvaro och sitt stora engagemang för lokala nyheter har han verkligen bidragit. För sin redaktion, men även för nyhetsledningen i Nord och den lokala organisationen, säger Johan Everljung, tf nyhetschef i Nord.

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör