15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 22 januari 2019 14:53 - Uppdaterad 25 januari 2019 09:12

Sofia Dahlström ny programchef Samhälle Göteborg

Det är nu klart att Sofia Dahlström blir ny programchef Samhälle på SVT Göteborg.

Sofia Dahlström är sedan våren 2015 chefredaktör för GT, Expressens västsvenska edition, och sitter i Expressens redaktionsledning. Före det arbetade hon som nyhetschef på Göteborgs-Posten och som nyhetsredaktör för den granskande gruppen på samma tidning.

– Det ska bli otroligt spännande och roligt att leda samhällsredaktionens kunniga och engagerade medarbetare i Göteborg. Vi lever i en tid då Public Service och dess möjlighet till fördjupning, granskning och diskussion blir allt viktigare, säger Sofia Dahlström. 

Sofia Dahlström har också tidigare arbetat på TV4 med en rad olika program som Ekdahl, Malou efter 10, Nyhetsmorgon och valprogram, hon har även varit en tid på SVT:s Uppdrag Granskning. 2012 tilldelades Sofia Dahlström Den Gyllene dynamon, Föreningen grävande journalisters pris till årets bästa arbetsledare inom grävande journalistik.

– Det känns som en riktig drömrekrytering! Sofia Dahlström är en stark publicistisk chef med tydligt samhällsfokus och inte minst med rötterna i Göteborg. Sofia har programerfarenhet från både TV4 och SVT, samt erfarenhet från den digitala omställningen inom tidningsbranschen som vi kommer att ha mycket nytta av, säger Carolina Källestål, chef ATV Sverige.  


Sofia Dahlström tillträder sitt nya uppdrag under våren 2019. 

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör