14 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Kicki Lenken och Mirek Labedzki konceptutvecklare och projektledare för DUO-appen gläds åt att DUO-appen nu sprängt miljongränsen i antal nedladdningar. Foto: Charlotta Lambertz

Publicerad 18 januari 2019 10:17 - Uppdaterad 31 januari 2019 16:50

DUO-appen har nått en miljon nedladdningar

I veckan passerade DUO-appen en milstolpe då siffrorna på antalet nedladdningar översteg en miljon.

– Det känns väldigt kul att så många laddat ned appen. Det senaste året har det rasslat till rejält och vi har gått och väntat på den här miljonknuffen, säger Kicki Lenken, konceptutvecklare och projektledare för DUO-appen.

En app med flera funktioner

Med hjälp av DUO-appen kan tittarna spela med i olika tävlingsprogram som till exempel Duellen, På spåret och Så ska det låta.

– DUO är som SVT:s egna app-store där vi kan lägga in olika spel och funktioner. Det är mycket enklare och billigare att inte behöva bygga en helt ny app för varje program och dessutom har vi en användarbas för appen som lätt kan hitta det vi lanserar, säger Mirek Labedzki, konceptutvecklare och projektledare för DUO-appen.

Viktig återkoppling från användarna

Utöver tävlingar och spel kan appen också användas för omröstningar eller för att ta ställning i olika frågor. Och inte minst kan tittarna ge direkt återkoppling till DUO-teamet.

– Vi får väldigt mycket feedback från användarna, både det som är positivt och negativt, och vi har ofta möjlighet att fånga upp saker snabbt. Vi vill vara nära våra användare, säger Kicki Lenken.

– Med hjälp av användarna kan vi till exempel åtgärda buggfixar. Vi kan fråga vad de har för teknik, modell på telefon med mera och på så sätt snabbt hitta rätt lösningar, säger Mirek Labedzki.

Startade 2016

DUO-appen lanserades i juli 2016.

– Första gången den användes i ett program röstade 300 personer – det har gått uppåt sedan dess, avslutar Mirek Labedzki.

Bakom framgångarna med DUO-appen finns ett helt team som arbetat fram olika delar. Foto: Charlotta Lambertz

Fakta: Med Duo-appen kan man rösta på sina favoriter, ta ställning i frågor eller spela med i SVT:s underhållningsprogram. Exempel på program där tittarna kan interagera i DUO är: Auktionssommar, Antikrundan, Duellen, På Spåret, Så ska det låta och Idrottsgalan.

Charlotta Lambertz

7 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör