5 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Per Einarsson

Publicerad 11 december 2018 09:23

Per Einarsson

Den 6 december tackades Per Einarsson av då han till årsskiftet går i pension, efter 35 år på SVT och närmare 42 år inom public service.

– Avtackningen var väldigt fin med många varma ord från arbetsledare och kolleger. Det känns sorgligt och samtidigt lite härligt att sluta efter så många år, säger Per Einarsson.

– Per har en spännvidd som få och har utmärkt sig både som en lysande reportagereporter och nyhetsreporter, framför allt inom arbetsmarknad och politik. Något han varvat med återkommande arbetsledar- och chefsuppdrag, bland annat som inrikeschef 2002-2011. Och allt har han gjort i allmänhetens tjänst med publikens bästa för ögonen, säger Pia Helenius gruppchef för inrikesreportrar/SVT Poolen på Riksnyheterna.

Per Einarsson har en lång journalistisk karriär bakom sig. Han började som journalistpraktikant hösten 1976 på Östkvarten, det regionala nyhetsprogrammet i radion. Under de följande tio åren arbetade han på Sveriges Radio och SVT bland annat på Ekot, Radio Västernorrland och SVT Norrköping. I början på 80-talet jobbade han även med Studio S (föregångare till Striptease och Uppdrag Granskning) och Uppdrag Sverige (en serie halvtimmes samhällsreportage).

År 1987 började han på Aktuellt och sedan dess har han varit på SVT, nu 31 år i sträck. Här har han bland annat arbetat som arbetsmarknadsreporter, tf chef för politik och arbetsmarknad, inrikesreporter, reportagegruppchef och inrikeschef. De senaste åren har han varit tillbaka som reporter med återkommande utlån som redaktör.

– Ett stort och varmt tack till alla proffsiga arbetskamrater jag mött och arbetat med under årens lopp. Vi har arbetat med viktiga saker i allmänhetens tjänst och samtidigt haft väldigt roligt tillsammans, säger Per Einarsson.

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör