15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

SVT:s fotograf Janne Danielsson tar pressbilder på programledarduon Yvette Hermundstad och André Pops i den nya studion. Foto: Charlotta Lambertz

Publicerad 15 november 2018 13:29 - Uppdaterad 4 december 2018 10:24

Premiär för nya Vinterstudion som får en rekordlång säsong

I helgen är det premiär för nya Vinterstudion som i år gör den längsta säsongen hittills. Årets studio har bland annat fått ny inredning och ny grafik, men det blir också mycket igenkänning. Vipåtv kikade in bakom kulisserna inför premiären.

– Vinterstudion är ett fungerande koncept som vi bygger vidare på från år till år. I år gör vi en uppdatering med bland annat ny dekor och satsning på AR-grafik, augmented reality, där man kan presentera statistik och siffror på ett mer tilltalande sätt, till exempel att en skidåkare ”står” i studion. Det är en fortsättning på det grafikarbete som vi gjorde i studion för fotbolls-VM. Vi har även ett helt nytt grafikpaket som kommer att rama in det hela på ett snyggt sätt, säger Max Bursell, projektchef på SVT Sport.

Han fortsätter:

– Utvecklingen av Vinterstudion är en medveten satsning där vi har som ambition att vara bäst i Sverige på live-sänd sport.

”Vinterstudion är ett fungerande koncept som vi bygger vidare på från år till år. I år gör vi en uppdatering med bland annat ny dekor och satsning på AR-grafik, augmented reality”, säger Max Bursell, projektchef på SVT Sport. Foto: Charlotta Lambertz

Rekordlång säsong

Vinterstudion startade år 2007 och har allt sedan dess varit ett omtyckt program hos tv-publiken som i år kan se fram emot en extra lång säsong.

– Den här säsongen blir rekordlång med sammanlagt 19 sändningshelger. Vi har en fantastisk vintersäsong att se fram emot med bland annat två VM på hemmaplan, VM i alpint i Åre och VM i skidskytte som avgörs i Östersund, säger programledaren Yvette Hermundstad, som gör sin 10:e säsong för Vinterstudion.

Hon ser fram emot att få börja jobba i den nya studion.

– Det ska bli roligt att få jobba i nya studion som ger nya möjligheter i sättet att göra journalistik. Vi får andra tekniska verktyg och det ska bli kul att få jobba mer med AR-grafik. Själva studion känns modernare till den här säsongen, inredningen och skärmarna ser lite annorlunda ut, men både soffan och brasan finns kvar. Så publiken kommer att känna igen sig, säger Yvette Hermundstad.

– Det känns spännande med allt nytt och det kommer att ge oss större variationsmöjligheter att presentera material. Ambitionen med Vinterstudion är att ge publiken idrott på högsta nivå med en varm och välkomnande inramning. Det är kul att vara tillbaka, säger André Pops som är tillbaka som programledare efter förra säsongen då han arbetade för Morgonstudion.

Vinterstudion leds av programledarduon Yvette Hermundstad och André Pops. Foto: Charlotta Lambertz

Världens bästa sporttv-kanal

I oktober i år utsågs SVT till världens bästa sporttv-kanal av en internationell jury från FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs). Nu på lördag den 17 november får SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson vara med och ta emot priset på sportfilmfestivalen i Milano.

– Ja, nu har vi mycket att leva upp till, så vi kan inte slå oss till ro. Tvärtom vill vi göra ännu mer och ännu bättre. Vinterstudion är en viktig del av navet i den satsningen, säger Åsa Edlund Jönsson.

SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson. Foto: Charlotta Lambertz

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör