19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Lenitha Andersson Junkka blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Norrbotten. Foto: Jessica Rosengren

Publicerad 13 november 2018 08:20 - Uppdaterad 13 november 2018 08:43

Ny chef för SVT Nyheter Norrbotten

Lenitha Andersson Junkka blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Norrbotten.

I dag arbetar Lenitha som redaktionschef för Norrländska Socialdemokraten och Norrbottens Kuiren och är stf ansvarig utgivare för tidningarnas sajter.

– Vi är väldigt glada att Lenitha valt att gå till SVT. Med sin bakgrund och erfarenhet tillför hon viktig kompetens, säger Ingvar Näslund, nyhetschef på SVT.

Lenitha har arbetat i flera olika roller inom Norrbottens Media, bland annat nyhets-, webb och nöjeschef samt varit djupt involverad i viktiga utvecklingsprojekt.

– SVT är ett stort och spännande företag med ett viktigt syfte. Jag brinner för lokal journalistik och lockas av det publicistiska uppdraget, att bidra till oberoende lokal journalistik som är relevant för Norrbottningarna, säger Lenitha Andersson Junkka.

Hon fortsätter:

– Jag ser att det finns en stor potential att utvecklas digitalt och hoppas kunna bidra till att SVT Nyheter Norrbotten ska ha en självklar plats i Norrbottningens mobiltelefon. För att lyckas måste man sätta publiken i centrum och vara relevanta för dem.

Lenitha Andersson Junkka tillträder sin tjänst den 16 januari 2019.

Charlotta Lambertz

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör