21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Programmet Lerins lärlingar tilldelas ”Årets pusselbit” av Autism- och Aspergerförbundet. Dennis och Per, deltagare i programmet, var med och tog emot priset.

Publicerad 1 november 2018 15:45 - Uppdaterad 9 november 2018 09:43

Autism- och Aspergerförbundet tilldelar Lars Lerin och hans lärlingar priset ”Årets pusselbit”

Programmet Lerins lärlingar tilldelas ”Årets pusselbit” av Autism- och Aspergerförbundet.

Motiveringen lyder:

"Lars Lerin och hans lärlingar får utmärkelsen för deras gemensamma insats i TV-serien Lerins lärlingar. Serien har gett alla deltagare chansen att växa som människor. Samtidigt har deltagarna lotsat TV-tittarna till att bli klokare när de förstår att uppskatta olika personligheters möjligheter att slå ut i full blom. Programserien har bidragit till ökad förståelse för personer med autism och andra funktionsnedsättningar med hjälp av humor och allvar i en känslig blandning."

– Serien Lerins Lärlingar har verkligen blivit älskad av publiken. Det är glädjande att även Autism- och Aspergerförbundet ser att serien bidragit till ökad förståelse och allas lika värde, värden vi självklart arbetat kring och som genomsyrat produktionen från dag ett. Dennis och Per, deltagare i programmet tog emot priset med den äran tillsammans med Nexiko som producerat serien för SVT, säger SVT:s exekutiva producent Anna Luuk Priske.

”Årets pusselbit” tilldelades Lerins lärlingar.

Pernilla Ståhl

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör