15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Språkplay vann Prix Europa i kategorin "Best European Online Project of the Year". Foto: Anna Luuk Priske

Publicerad 22 oktober 2018 10:22 - Uppdaterad 30 oktober 2018 18:27

Prix Europa till appen Språkplay

Språkplay vinner Prix Europa i kategorin "Best European Online Project of the Year".

Språkplay är en SVT Play-app med interaktiva undertexter på 15 olika språk. Syftet med appen är att tillgängliggöra SVT:s programutbud för fler i gruppen flyktingar, nyanlända och andra med behov av att utveckla sin svenska. Appen är ett samarbete mellan SVTi och den ideella organisationen Språkkraft.

– Det känns oerhört hedrande att Språkplay vunnit Prix Europa, för mig visar det att vårt initiativ är intressant också för resten av Europa. Integration är ett svårt men viktigt jobb och med Språkplay gör SVT ett bidrag som vi är stolta över, säger Are Nundal, beställare på SVT.

– Det kändes som ett fantastiskt erkännande att SVT Språkplay stod kvar som vinnare bland ett sådant starkt startfält av 24 onlineproduktioner. Mitt budskap under det direktsända tacktalet var att Språkplay är ett sätt att på sikt återupprätta förtroendet för integrationen i ett sargat Europa, säger Niss Jonas Carlsson, grundare och ordförande i den ideella föreningen Språkkraft.

– Det roligaste med att Språkplay vinner Prix Europa är att det kan underlätta exporten av konceptet till fler europeiska länder där människor både vill och behöver lära sig nya språk, säger Erik Hedin, initiativtagare och produktägare för Språkplay på SVT.

Are Nundal, beställare på SVT, Niss Jonas Carlsson, grundare och ordförande i den ideella föreningen Språkkraft och Hanna Stjärne, vd på SVT. Foto: Charlotta Lambertz

SVT hade sammanlagt sex nomineringar till Prix Europa i årlänk till annan webbplats.

Hedersomnämnande till UG

Uppdrag Granskning fick ett hedersomnämnande och en andraplats i kategorin Current affairs. Läs mer.länk till annan webbplats

Läs mer om appen Språkplay.länk till annan webbplats

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör