19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Marit Hübinette blir ny gruppchef för Morgonstudion. Foto: Jan Danielsson/SVT

Publicerad 11 oktober 2018 13:32 - Uppdaterad 17 oktober 2018 14:38

Marit Hübinette klar som ny gruppchef för Morgonstudion

Marit Hübinette blir ny gruppchef för Morgonstudion och får därmed chefsansvar för medarbetarna på Morgonstudion som består av researchers, programledare och redaktörer. Hon arbetsleder också andra yrkesgrupper som är med och gör Morgonstudion samt bidar till att samarbetet med resten av nyhetsorganisationen fungerar bra.

Marit Hübinette påbörjade arbetet som projektledare för den gedigna förändringsresan av SVT:s satsning på en ny morgonsändning redan 2016. Ett nytt format, för dagens tidiga timmar, det nya ”morgonerbjudandet” ersatte tidigare Gomorron Sverige som i olika versioner funnits sedan 1993. Morgonstudion hade premiär den 28 augusti 2017.

– Marit har ett väldigt driv och engagemang för Morgonstudion och hon bryr sig om programmets alla delar, inte minst människorna som jobbar med programmet. Med Marit som chef kommer programmet ha en tydligare styrning och kunna jobba tajtare och ännu mer som en redaktion där alla drar åt samma håll, säger Judit Ek, nyhetschef broadcast Riksnyheterna.

I Morgonstudions uppdrag ingår att sända nyheter, sport, kultur och väder varje morgon och hitta de mest intressanta och relevanta nyheterna inom varje genre.

– Jag är enormt glad över att få fortsatt förtroende att få arbeta med Morgonstudion och viktigast av allt att få arbetsleda ett sådant kompetent och bra gäng som arbetar med Morgonstudion. Jag är så stolt över att ha fått vara med och utveckla det nya formatet och vad vi uppnått under den här tiden. Morgonen är en viktig tid på dygnet för nyhetskonsumtion och där har vi lyckats att positionera oss nu ännu tydligare. Att publiken uppskattar vad vi gör det får vi daglig återkoppling på och jag ser fram emot att tillsammans med kollegorna fortsatt starta dagen med publiken, säger Marit Hübinette.

Victoria Nordansjö

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör