13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Christoffer Braw och Patrik Jihde. Foto: Privat

Publicerad 2 oktober 2018 14:05 - Uppdaterad 5 oktober 2018 09:47

SVT Sport förstärker inför super-sportåret 2019

Nu rekryteras Christoffer Braw som projektledare och Patrik Jihde som evenemangsredaktör till sportredaktionen.

2019 bjuder Sveriges Television på ett riktigt världsmästerskapsår. I dagsläget är det klart att SVT kommer att visa nio VM från sju olika sporter. Sportredaktionen förstärker nu sitt lag inför detta mäktiga VM-år.

Christoffer Braw börjar den första november som projektledare på SVT Sport. Braw har tidigare jobbat sju år på MTG/Viasat, bland annat som projektledare och producent för vinter- och sommar-OS. De senaste åren har Braw varit projektledare och producent på TV4/C More. Som projektledare har han varit ansvarig för SHL och i somras var han producent för TV4:s sändningar från fotbolls-VM.

Christoffer Braws första uppdrag som projektledare på SVT blir alpina-VM i Åre och ishockey-VM för herrar 2019, för övrigt det första hockey-VM som SVT sänder direkt sedan 1987.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av redaktionen på SVT Sport. SVT har flera super-sportår framför sig, både med den dagliga sportbevakningen och med rättigheter till en rad stora mästerskap. Det ska bli kul att få vara en del av allt detta, säger Christoffer Braw.

Ny evenemangsredaktör blir Patrik Jihde som i över tio år jobbat som redaktör med flera stora rättigheter.

Patrik Jihde kommer närmast från en tjänst som redaktör på Kanal 75 som producerar det mesta inom trav och galopp i Sverige. Tidigare har Patrik bland annat varit redaktör för ett antal ishockey-VM samt VM och EM i friidrott och VM i simning. Han har även ansvarat för SHL-sändningarna på TV4 och varit redaktör för olika fotbolls- och hockeysändningar för Canal+ (idag C More) samt jobbat med internationell friidrott.

– När man så gott som är uppväxt med Sportnytt, Fotbollskväll och Bo A Orm känns det såklart som en dröm att själv få ansluta till SVT Sport. Jag är glad, ödmjuk och ser väldigt mycket fram mot att ansluta till Sveriges mest anrika sportredaktion för att vara med och göra sport-tv i världsklass ihop med duktiga kollegor. Och nio världsmästerskap, bättre än så blir det inte, säger Patrik Jihde.

Förra veckan blev det också klart att Helena Ekholm förstärker SVT Sports vintertrupp som expert inom skidskytte.

– Det känns otroligt bra att vi värvat in en VM-guldmedaljör till vår redaktion samt två av Sveriges skickligaste inom tv-produktion. Vår ambition är att vara bäst i Sverige på livesänd sport och nu blir ett redan starkt tv-lag ännu starkare vilket är otroligt viktigt inför ett av dom mest häftiga VM-år man kan tänka sig, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Fakta: Supersportåret 2019 sänder SVT nio världsmästerskap: junior-VM i hockey, alpina-VM, längd-VM, skidskytte-VM, konståknings-VM, dam-VM i ishockey, herr-VM i ishockey, långbane-VM i simning och friidrotts-VM. SVT är dessutom host broadcaster och ansvarig för den internationella tv-signalen från alpina-VM i Åre samt skidskytte-VM i Östersund.

Charlotta Lambertz

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör