19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Idag den 17 september flyttade SVT Luleå in i nya fina lokaler på Skeppsbrogatan 48. Redaktionen samlades under morgonen för första gången i det nya lunchrummet. Foto: Anna-Sofia Wirén

Publicerad 17 september 2018 14:30 - Uppdaterad 17 september 2018 16:04

Redaktionen i Luleå har flyttat in i nya lokaler

SVT flyttar från det gamla posthuset i centrala Luleå till en nyare fastighet på Skeppsbrogatan 48 ett stenkast därifrån. Idag den 17 september var första dagen i de nya lokalerna.

– Den nya lokalen är avsevärt mindre, men smart planerad. Det finns stora öppna gemensamma ytor och fräscha redaktionsmiljöer där medarbetarna kommer närmare varandra, säger Anna-Sofia Wirén, redaktionschef på SVT Norrbotten.

Den nya lokalen är smart planerad med öppna gemensamma ytor och fräscha redaktionsmiljöer. Här en bild på SVT Norrbottens nyhetsdesk. Foto: Anna-Sofia Wirén

Flytten har varit ett stort projekt under ledning av Emil Nordvall i Stockholm. Den tekniska infrastrukturen är av senaste snitt och fyra medarbetare från teknisk service har jobbat hela helgen för att färdigställa allt. På måndagsmorgonen var det mesta igång och verksamheten rullar på som vanligt redan efter ett par timmar i det nya huset.

– Sedan Uppdrag granskning och flera funktioner inom minoritetsområdet lämnade Luleå var den gamla lokalen överdimensionerad och kändes till vissa delar mer som ett muséum än en arbetsplats. Det känns fantastiskt att redaktionen nu fått helt nya och fräscha lokaler som är bättre anpassade efter nuvarande verksamhet, säger Anna-Sofia Wirén.

Hon fortsätter:

– Det är klart att det kommer att krävas en viss tillvänjning och vi har fått prata igenom vilka spelregler som ska gälla på den nya arbetsplatsen, men så här långt har jag mest fått positiv respons.

Första dagen i nya lokalerna firades med gemensam frukost. Foto: Anna-Sofia Wirén

I samband med flytten stärks samarbetet med minoritetsredaktionerna som flyttar in under samma tak.

– I vår lokal sitter Kirsi Vanttaja, projektledare för minoritetsprogrammen, Paulina Martikainen, programledare och reporter på Meänkieli och Anna Sunna, nyanställd reporter på Oddasat. I oktober börjar även Armi Rousu som ska jobba både för Uutiset och ansvara för bevakningen av Barents för SVT nyheter Norrbotten, avslutar Anna-Sofia Wirén.

Charlotta Lambertz

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör