14 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Delar av humorgruppen Grotesco som tar emot Guldrosen under torsdagskvällen. Foto: Privat

Publicerad 14 september 2018 09:54 - Uppdaterad 14 september 2018 12:09

Guldrosen till Grotesco för "Flyktingkrisen – en musikal"

Humorgruppen Grotesco vinner det prestigefyllda tv-priset Guldrosen. De fick priset i kategorin Comedy – för ett avsnitt som skildrade flyktingkrisen 2015.

När Guldrosen delades ut i Berlin igår stod SVT som hedrad vinnare i kategorin Comedy med Grotesco: Flyktingkrisen – en musikal.

– Vi är så glada och stolta att Grotesco fått en så tung internationell utmärkelse. Grotescogänget har en unik förmåga att träffsäkert skämta kring såväl det aktuella och allvarliga som det vardagligt absurda. Vi är otroligt glada att få jobba tillsammans med dem, säger Lena Glaser, programdirektör på SVT.

Flyktingkrisen - en musikal. En musikal om Sverige och en period i vår nutidshistoria som markerade en kraftig kursändring i svensk politik. Foto: SVT

Grotesco: Flyktingkrisen – en musikal vann i kategorin Comedy. Programmet var det första avsnittet av ”Grotescos sju underverk”. Humorgruppen gör en satirisk skildring av flyktingkrisen hösten 2015 och de politiska och samhälleliga omvälvningar som följde av den. Serien är producerad för SVT av FLX och van i konkurrens med program från Storbritannien, Belgien och Tyskland. Guldrosen etablerades redan år 1961 och är en av de äldsta och mest prestigefulla tv-tävlingarna i Europa.

Vd Hanna Stjärne gratulerar projektledaren Mats Grimberg till vinsten. Foto: Privat

Charlotta Lambertz

8 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör