14 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Anna Luuk Priske, exekutiv producent SVT och Ulrika Bokstad/Titan tog emot utmärkelsen. Foto: Anna Luuk Priske

Publicerad 11 september 2018 17:49 - Uppdaterad 14 september 2018 17:04

Hedersomnämnande till serien "30 liv i veckan"

SVT:s serie 30 liv i veckan har fått ett hedersomnämnande avseende Suicide Zeros Pris för bästa rapportering om självmord.

Hedersomnämnandet gavs med motiveringen: "SVT:s serie 30 liv i veckan visar att självmord är något vi kan och måste ägna tid till att förstå. Självmord drabbar på mängder av nivåer och konsekvenserna påverkar oss alla. Att SVT på bästa sändningstid tar sig an ämnet, med gedigen research och stort utrymme, bidrar till färre framtida tragedier. Public service-tv har aldrig varit viktigare".

– Gensvaret över serien 30 liv i veckan har varit enormt, säger Anna Luuk Priske, exekutiv producent på SVT. Det visar att SVT och public service har en viktig uppgift genom att berätta även om de allra svåraste ämnena. Vi stod stadigt i våra publiceringar genom den kunskap som många experter inom området delade med sig av, och genom att produktionsbolaget Titan gjorde ett gediget arbete hela vägen. Jag vill särskilt tacka alla modiga som medverkande i serien, att de vågade berätta har hjälpt och berört många.

Charlotta Lambertz

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör