11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Programledare Per-Anders Fredriksson och Inger Ljung Olsson. Foto: Janne Danielsson

Publicerad 7 september 2018 10:58 - Uppdaterad 7 september 2018 11:01

Unik lokal valvaka i SVT

SVT erbjuder för första gången möjligheten att följa utgången av valen både på riks- och lokalnivå. Sverige idag – valvakan följer valen i de 290 kommunerna, i landsting och regioner. Det blir liverapporter från hela landet och analyser i studion.

Aldrig tidigare har SVT lokala nyheter satsat så stort på livemedverkan från så många orter under en och samma sändning.

– SVT är ju superstarka lokalt, nu har vi har team på valvakor runt om i hela landet. Det här är reportrar som kan sina områden, jag hoppas på en riktig uppvisning av all kompetens som finns inom lokala nyheter, säger projektledaren Stina Klüft.

Valvakan som sänds i SVT1 och SVT Play 18.15-01.30 rapporterar om riksdagsvalet och Sverige idag – valvakan, som sänds i SVT2 och SVT Play på söndag 21.40-01.30, är en storsatsning från lokala nyheter.

– Planen är att sända live från minst 20 orter, säger Stina Klüft.

Sändningen fokuserar helt på kommunal- och landstingsval. Programledarna Inger Ljung Olsson och Per-Anders Fredriksson kommer med hjälp av tre experter i studion och SVT:s alla lokala redaktioner ge tittarna resultat, kommentarer och analyser från norr till söder under valnatten.

– Det här är ett ganska ovanligt samarbete mellan lokala nyheter och allmän-tv. I den här sändningen kompletterar vi varandra.

Åsa Paues/Anna Thodenius

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör