15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Malin Ströman får samlat ansvar för de fyra produktområdena SVT Play, Barn, Nyheter/Sport och interaktiva tjänster. Foto: Charlotta Lambertz

Publicerad 31 augusti 2018 12:04 - Uppdaterad 13 september 2018 15:25

Malin Ströman blir digital produktchef på SVTi

Malin Ströman tillträder i september som digital produktchef (CPO) på SVTi. Tjänsten är ett led i att skapa en tydligare beslutsstruktur för den digitala tjänsteutvecklingen och syftar till att öka kommunikationen och förståelsen för digital tjänsteutveckling mellan olika delar i företaget.

SVTi har gått från att vara en isolerad utvecklingsavdelning till att i dag vara en naturlig del av SVT, men det har saknats ett samlat ansvar för SVT:s digitala tjänsteportfölj. I och med tillsättningen samlas nu ansvaret för de fyra produktområdena SVT Play, Barn, Nyheter/Sport och interaktiva tjänster som Duo och Melodifestivalappen hos den digitala produktchefen.

Malin Ströman har lång erfarenhet inom webb och digitalt utvecklingsarbete. Hon började 2011 som utvecklingsansvarig för barntjänsten på SVTi och sedan april förra året varit produktchef för densamma. Nu tar hon ytterligare ett steg då hon blir övergripande ansvarig för utvecklingen av SVT:s digitala tjänsteportfölj.

– Jag är mycket glad att Malin Ströman tackat ja till denna centrala roll framåt. Vi hade många mycket kvalificerade externa sökande till tjänsten. Rekryteringsprocessen klargjorde för mig att Malins förändringskraft och förmåga att koppla vision till konkret utvecklingsarbete tillhör det bästa i branschen och vad jag tror vi behöver för att öka både energi, lust och kunnande om digital tjänsteutveckling på SVT, säger Jan Helin.

Malin Ströman kommer som CPO att ha ett särskilt ansvar för utvecklingen av SVT:s huvudtjänst SVT Play. Samtliga produktchefer kommer att rapportera direkt till Malin – de ansvarar för leveranser mot produktstrategierna för SVT:s digitala tjänster: SVT Play, SVT Nyheter/Sport, SVT Barn, och SVT:s interaktiva tjänster.

– Jag är mycket tacksam för förtroendet att inte bara få älska SVT Barn, utan att nu också få engagera mig i SVT:s samtliga tjänster online. Med erfarenheter från förändringsarbetet inom barnområdet och en så stark ledningsgrupp att jobba tillsammans med, hoppas jag kunna bidra till att förflytta SVT:s digitala utveckling effektivt framåt, säger Malin Ströman.

 

12 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör