5 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Programmen ”Arvinge okänd” samt ”Grotesco: Flyktingkrisen – en musikal” har blivit nominerade till årets upplaga av Guldrosen (Rose d’Or). Foto: SVT

Publicerad 16 augusti 2018 10:44

Arvinge okänd och Grotesco nominerade till Guldrosen

SVT har två nomineringar till årets upplaga av Guldrosen (Rose d’Or) ”Arvinge okänd” samt ”Grotesco: Flyktingkrisen – en musikal”.

”Arvinge okänd” är nominerad i kategorin Reality & Factual Entertainment. I programmet åker programledarna Kattis Ahlström och Niklas Källner över hela världen i jakt på okända arvingar och många gripande människoöden rullas upp.

– Vi är förstås väldigt glada för den här nomineringen. Förra året deltog vi med formatet i EBU's Creative Forum i Berlin och även om vi inte gick vinnande ur den tävlingen så märkte vi stort intresse från flera av våra europeiska kollegor. Nu håller vi tummarna för att det går hela vägen denna gång, säger Martina Petterson, projektledare för Arvinge okänd.

”Grotesco: Flyktingkrisen – en musikal” är nominerad i kategorin Comedy. Programmet var det första avsnittet av ”Grotescos sju underverk”. Humorgruppen gör en satirisk skildring av flyktingkrisen hösten 2015 och de politiska och samhälleliga omvälvningar som följde av den.

– Att Grotesco får möjlighet att resa, först till INPUT i New York och Taiwan, och nu tävla i Berlin om ett internationellt pris känns svinkul, säger Micke Lindgren, regissör för Grotesco.

Guldrosen etablerades redan år 1961 och är en av de äldsta och mest prestigefulla tv-tävlingarna i Europa. Prisutdelningen hålls den 13 september i Berlin.

Charlotta Lambertz

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör