14 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Sofia Wadensjö Karén, vd för UR. Foto: TT

Publicerad 20 juni 2018 09:12 - Uppdaterad 20 juni 2018 09:14

UR:s vd Sofia Wadensjö Karén ”Bra att vi kan utveckla verksamheten”

På UR tycks man se i huvudsak positivt på PS-utredningens förslag, inte minst för att PS-bolagens egna digitala plattformar inkluderas i kärnverksamheten.

– I ett förändrat medielandskap blir det allt viktigare att UR kan nå alla våra användare, exempelvis barn, unga och nationella minoritetspåksgrupper, på de plattformar de väljer att använda. Därför är det bra att vi framöver kan utveckla verksamheten på både våra egna plattformar och, om det är nödvändigt, även på andra plattformar, säger Sofia Wadensjö Karén, vd för UR.

Hon syftar på att utredningen inte helt vill stoppa PS-bolagens publiceringar av hela eller delar av program på exempelvis Youtube, Det viktigaste är att den avsedda publiken kan nås, även om den helst ska lockas till en egen plattform för att ta konsumera innehållet där.

Oberoendet centralt UR-chefen är också mycket positiv till att kommittén särskilt betonar Public service oberoende.

– Oberoendet är helt avgörande för UR som i 40 år har gjort utbildande program för såväl barn och studerande som föräldrar och andra vuxna. Vi har med andra ord en lång erfarenhet av att stärka demokratin, där alla ska ha tillgång till kunskap från en trygg, oberoende och pålitlig källa, säger Sofia Wadensjö Karén i ett pressmeddelande.

UR ser också fram mot att utveckla både medie- och informationskunnighet och utbud för nyanlända i Sverige - Vi noterar att public service-kommittén ser positivt på våra höga ambitioner och att det behöver finnas finansiering för detta, säger Sofia Wadensjö Karén.

Mats Carlsson-Lénart

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör