11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

John Malkovich blir den näste i raden av berömda aktörer som får gestalta Agatha Christies mästerdetektiv Hercule Poirot. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Publicerad 7 juni 2018 10:48 - Uppdaterad 7 juni 2018 10:49

BBC castar Malkovich som Poirot

Agatha Christies ABC-morden görs som dramaserie och i rollistan finns också Rupert Grint, välkänd som Ron i Harry Potter.

John Malkovich, 64, har i ett 30-tal år varit en av de stora karaktärsskådespelarna i Hollywood. Nu blir han den näste i raden av berömda aktörer som får gestalta Agatha Christies mästerdetektiv Hercule Poirot. Malkovich bodde i Frankrike i många år och talar flytande franska och kanske kan det bidra till en spännande tolkning av den belgiskfödde privatdeckarens brutna engelska.

ABC-morden The A.B.C. Murders gavs ut i Storbritannien 1936 och i Sverige 1938. Boken filmades för första gången dock först 1965, med bland andra svenska Anita Ekberg i en av rollerna.

ABC-morden är en av flera Christie-deckare som ska göras till TV-serier av BBC, i samarbete med produktionsbolaget Mammoth och den år 1976 avlidna deckardrottningens eget bolag Agatha Christie Limited, där mediebolaget Acorn har majoriteten men Christies ättlingar äger fortfarande en del av bolaget.

Grint som polis

I en annan av rollerna i ABC-morden, den som polisinspektör Crome, syns Rupert Grint som spelade Ron Weasley i åtta Harry Potter-filmer. Även en rad andra skådespelare kända från olika TV-serier och filmer finns i rollistan.

Inspelningarna av ABC-morden börjar nu i juni.

Läs mer på BBC:s hemsidalänk till annan webbplats

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Mats Carlsson-Lénart

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör