21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Jennifer Wegerup blir ny utrikesreporter för SVT på frilansbasis från Rom. Foto: Privat

Publicerad 24 maj 2018 14:46 - Uppdaterad 24 maj 2018 14:53

Jennifer Wegerup knyts till SVT

Jennifer Wegerup blir ny utrikesreporter för SVT på frilansbasis från Rom. Wegerup har i många år varit baserad i Italien där hon bevakat nyheter, politik, kultur och sport och täckt flera parlamentsval och en rad stora nyhetshändelser. För SVT:s tittare är hon ett välkänt ansikte efter många år i Gomorron Sveriges sportpanel - och nu återvänder hon till SVT.

– Jag är glad och stolt över att få bevaka Italien för just SVT. I uppdraget för SVT kan jag förena nyhetsarbete med fördjupande reportage och granskningar. Behovet av utrikesjournalistik som får ta tid och plats är mycket stort i dag, säger Jennifer Wegerup.

Wegerup har arbetat som journalist i många olika funktioner, först på Expressen och därefter på Aftonbladet som bland annat nyhetsreporter, grävreporter, sportkrönikör, programledare och London-korrespondent samt utsänd till Paris.

Som frilansreporter arbetar hon bland annat även för italiensk TV, Sky News Italia, och hon är sedan länge Norden-korrespondent för Gazzetta dello Sport.

– Under de 30 år jag känt och älskat Italien har jag aldrig upphört att fascineras av landet. Italien har så många bottnar, är så mångfacetterat och därför en ständig utmaning, säger Jennifer Wegerup.

– Jag är väldigt glad att kunna knyta Jennifer Wegerup till SVT:s utrikesredaktion, säger Pia Bernhardson, utrikeschef. Hon är bred, hon är kunnig - och har dessutom ett personligt tilltal som jag uppskattar mycket.

Charlotta Lambertz

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör