15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Andra Lasmanis blir ansvarig för Moving Sweden hos SVT. Foto: SVT

Publicerad 24 maj 2018 16:24 - Uppdaterad 24 maj 2018 16:26

Andra Lasmanis SVT:s projektledare för Moving Sweden

SVT Drama har precis utsett Andra Lasmanis till projektledare för Moving Sweden.

Moving Sweden blir en satsning på långfilm. Genom att satsa på spelfilm med låg budget är målet att utveckla talang och stödja svensk film, med högt kreativt tak och lägre ekonomisk risk. Moving Sweden erbjuder stöd för både utveckling och produktion. Projektet kommer att löpa under två år i första skedet, med start under våren 2018, och beräknas resultera i 3-7 långfilmer per år.

Ansvarig för Moving Sweden hos SVT blir Andra Lasmanis. Andra har stor erfarenhet av att arbeta med talangutveckling i sin tidigare roll som konsulent på SFI och som lektor på Stdh, Filmhögskolan i Göteborg och Den Norske Filmskolen.

– Uppdraget är spännande och svårt – precis som en utmaning ska vara. Att göra film med en liten budget är tufft men jag tror om vilja, en stark berättelse och övertygelse finns kan ”berg förflyttas” och jag ser fram emot att ge luft, kraft och tillit till filmarna, säger Andra Lasmanis.

- Vi är otroligt glada för att Andra vill arbeta med Moving Sweden hos oss. Andras erfarenhet och starka engagemang är precis vad vi önskar oss av en projektledare/Exekutiv Producent för projektet, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.

Anna Thodenius

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör