19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Emma Frans kommer att medverka som expert i Morgonstudion och göra så kallade ”explainers” om vetenskap tillsammans med SVT Nyheters redaktion. Foto: Niklas Nyman

Publicerad 15 maj 2018 09:13 - Uppdaterad 15 maj 2018 09:53

Forskaren och vinnaren av Stora Journalistpriset Emma Frans knyts till SVT

Emma Frans, forskare och vetenskapsskribent, knyts till SVT Nyheter. Hon kommer att medverka som expert i Morgonstudion och göra förklarande videos, så kallade ”explainers”, om vetenskap tillsammans med SVT Nyheters redaktion.

– Jag är väldigt glad över att få samarbeta med SVT eftersom vi har gemensamma målsättningar om att göra vetenskap tillgängligt och underhållande, säger Emma Frans. För egen del är det en spännande utmaning att arbeta med rörlig bild och fortsätta att utvecklas som folkbildare.

Emma Frans är forskare vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik på Karolinska Institutet. 2017 tilldelades hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst för sin förmåga att använda humor för att förklara vetenskap för vanligt folk.

– Emma Frans är unik i att lyckas folkbilda och roa samtidigt. Hon är sylvass och vetenskapligt resonerande på samma gång. Det blir jättespännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Kristian Lindquist, Digital programchef på SVT Nyheter.

Redaktör för satsningen på explainers är Lilla Aktuellts Lowe Östberg och projektledare för Morgonstudion är Marit Hübinette.

Charlotta Lambertz

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör