13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Från vänster: Jonas Kruse (motorsport), Elisabeth Egnell (basket), Mathias Fredriksson (längdskidor), Jonas Andersson (ishockey), Lotta Falkenbäck (konståkning), Lars Frölander (simning), Johanna Ojala (längdskidor), Tobias Hellman (alpint), Lars Lewén (skicross), Daniel Nannskog (fotboll). Foto: Charlotta Lambertz

Publicerad 14 maj 2018 09:27 - Uppdaterad 14 maj 2018 09:29

Experterna möttes över sportgränserna

Måndagen den 7 maj bjöd SVT Sport in till en heldag där expertkommentatorer fick mötas över sportgränserna.

– Våra expertkommentatorer är väldigt viktiga för oss och vår publik. Vi ville samla så många som möjligt av dem tillsammans med delar av sportledningen och våra projektledare för att prata om hur det är att jobba som expertkommentator på SVT Sport, vilka krav vi ställer på dem, vad de kan kräva av oss och hur vi kan bli ännu bättre tillsammans, säger Max Bursell projektchef på SVT Sport.

Under dagen gästade ett antal personer från SVT:s olika avdelningar för att informera inom deras respektive område. Dagen innehöll mycket information men det blev även tid för frågor samt egna diskussioner deltagarna emellan.

– Det blev en bra dag. Mest glädjande var att våra experter uttryckte en sådan glädje och stolthet i att jobba för SVT Sport. Att det ger energi att komma in och jobba med kollegorna på redaktionen. Det var också slående hur många av dem som delade upplevelse av expertrollen, oavsett om man jobbar med konståkning, skicross eller ishockey. Det var en dag med intensiva diskussioner och stort engagemang från deltagarna, och min upplevelse är att alla var glada över att vi fick till den här dagen tillsammans, säger Max Bursell.

Senast SVT Sport bjöd in till en dag för expertkommentatorerna var år 2012. När nästa tillfälle blir är inte bestämt i nuläget.

– Nu handlar det om att ta hand om det som kom fram under dagen tillsammans. Ett par punkter som kommer hjälpa våra redan fantastiska experter att bli ännu bättre, och hjälpa oss att bli bättre som uppdragsgivare. Men förhoppningsvis ska det inte dröja sex år till nästa tillfälle! avslutar Max Bursell.

Charlotta Lambertz

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör