21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Årets pristagare av Gyllene snittet

Årets pristagare av Gyllene snittet. Foto: Tv-fotografernas förening

Publicerad 27 april 2018 09:58 - Uppdaterad 15 maj 2018 10:26

SVT-fotografer vinnare av Gyllene snittet

Tv-fotografernas förenings pris Gyllene snittet har i år tilldelats Ulrik Pegelow, Niklas Östling, Lisa Klerhed, Ulf Mellander och Peter Mild, som fick årets hederspris. Priserna delas ut vid Gyllene Snittet-galan den 8 maj.

Fyra av de fem priskategorierna togs hem av fotografer som har medverkat i flera SVT-produktioner:

Årets tv-fotograf Enkamera: Ulrik Pegelow ”Ulrik har tillhört toppskiktet i många år och alltid stått för en hög kvalitet och bildkänsla". Ulrik har bland annat jobbat med Duellen och artistpresentationerna i Melodifestivalen.

Årets tv-fotograf Flerkamera: Niklas Östling, Göteborg ”Niklas är en mycket mångsidig fotograf med specialiteter som bl.a. steadicam, handkamera och vajerkameraoperatör.” Niklas har bland annat jobbat med Melodifestivalen.

Årets prestation: Lisa Klerhed ”För första gången går i år prestationspriset inte till en tv-fotograf utan till en ofta bortglömd yrkesgrupp nämligen assistenter. Yrken som är nära kopplade till tv-fotografen och som ofta gör ett stort och viktigt jobb lite i skymundan." Lisa har under flera år arbetat bland annat som ob-ass, länktekniker, riggare och Tom.

Årets hederspris: Peter Mild ”Peter har i snart 30 år varit en högt ansedd fotograf inom flera olika typer av TV-produktion. Alltid med leverans av högsta klass”

Vinnaren av kategorin Årets tv-fotograf sport är Ulf Mellander som har jobbat med flerkameraproduktioner som till exempel fotboll och ishockey.

Anna Thodenius

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör