6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Lena ten Hoopen, journalist på ATV Göteborgs samhällsredaktion. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Publicerad 20 april 2018 09:08 - Uppdaterad 20 april 2018 09:18

Lena ten Hoopen utsedd till hedersdoktor

Författaren och journalisten Lena ten Hoopen, vid SVT:s samhällsredaktion i Göteborg, har utsetts av Stockholms universitet till hedersdoktor vid Juridiska fakulteten.

Stockholms universitet har utsett årets hedersdoktorer, som på ett utmärkande sätt bidragit till universitetets forskning och utbildning. Lena ten Hoopen är utsedd till hedersdoktor vid Juridiska fakulteten med motiveringen:

”Lena ten Hoopen har genom sin omfattande och flerfaldigt prisbelönta produktion av böcker, artiklar och tv-produktioner spelat en central roll i den svenska samhällsdebatten. Hon har lyft fram vikten av att skydda grundläggande mänskliga rättigheter som yttrandefrihet och skydd från tortyr. Hennes kunskap om, och angreppssätt till, juridiken är ovärderlig för den verksamme juristen såväl som för den breda allmänheten.”

Lena ten Hoopen är författare och journalist. Boken Spår nominerades till Augustpriset 2013, och Världens lyckligaste folk (2009) Augustnominerades och vann Guldspaden och Publicistklubbens stora pris.

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör