21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Närmare 30 nya medarbetare från olika delar av landet deltog i SVT:s introduktionsdag. Foto: Charlotta Lambertz

Publicerad 18 april 2018 16:29 - Uppdaterad 18 april 2018 16:39

Nya medarbetare välkomnades under introduktionsdag

Ett par gånger om året arrangerar SVT en introduktion för nyanställda då nya medarbetare från olika delar av landet samlas i Stockholm under en gemensam dag för att få en överblick av SVT:s olika verksamheter.

Moa Vallgård.

Måndagen den 16 april deltog närmare 30 nya medarbetare från olika delar av landet från Övertorneå i norr till Malmö i söder.

– Syftet är att ge de anställda en bild av de olika verksamheterna och SVT som helhet. Det är också en chans att få träffa och lära känna kollegor från olika delar av landet, säger Moa Vallgård, chef för organisationsutveckling på SVT HR & kommunikation.

Efter att Moa hälsat alla välkomna inleddes dagen med att deltagarna fick placera sig stående i rummet efter geografisk tillhörighet. Därefter fick alla presentera sig kort med vad de arbetar med, hur länge de varit på SVT och vad de tycker att SVT står för.

John Senewiratne.

Stor arbetsplats

SVT har idag cirka 2 100 anställda i cirka 110 olika yrkesroller. Blandningen av yrken under introduktionsdagen var stor med allt från systemutvecklare, grafiker och reportrar till HR-partner, dekorsnickare och förrådstekniker för kostym.

En del hade redan arbetat en tid på SVT, för någon var det första dagen och andra skulle snart påbörja sin anställning.

En av deltagarna var John Senewiratne, reporter på SVT Öst i Norrköping.

– Jag började på ett vikariat på SVT Öst i Norrköping i somras och i februari blev jag tillsvidareanställd här på redaktionen vilket känns väldigt kul, säger han.

Presentation av olika verksamheter

Annica Ragert, chef för internkommunikation, var först ut på dagens program. Hon berättade bland annat om hur tv-tittande sett ut historiskt jämfört med idag, en del fakta om SVT som företag samt om uppdraget att engagera, underhålla och berika.

Sedan följde ett pärlband av gäster med olika nyckelroller på SVT: Jocke Norberg från strategiavdelningen, Albert Svanberg, chef på programetik, Adde Granberg, produktions- och teknikdirektör, Sabina Rasiwala, HR- & kommunikationsdirektör, Anne Lagercrantz, divisionschef för nyheter- och sport, Maria Groop Russel, divisionschef för allmän-tv, Anna Zettersten, chef för språk och tillgänglighet och Sara Fahlander, chef för SVTi. En hälsning kom också från SVT:s vd Hanna Stjärne som vanligtvis brukar finnas på plats och välkomna de nyanställda men som just denna dag inte kunde medverka.

Under introduktionsdagen följde ett pärlband av gäster med olika nyckelroller på SVT bland andra Maria Groop Russel, divisionschef på allmän-tv.

Guidad tur

Under eftermiddagen fick alla sträcka lite på benen då det bjöds på en guidad tur i huset av Hans Arnbom. Deltagarna fick bland annat se de stora studiorna, kontrollrum, nyhetshavet, bildarkivet och vinterträdgården. Under promenaden passerades allt från gamla tv-kameror till Bolibompa-draken.

Hans Arnbom, längst till vänster i bild, bjöd medarbetarna på en guidad tur i tv-huset.

Ida Brännström.

Positiva ord efter dagen

Eftermiddagen avslutades med att deltagarna fick skriva ner någon tanke och känsla de fått om introduktionsdagen på post-it-lappar. Och det blev många positiva ord som: kunskap, kompetens, gemenskap, spännande, roligt, kreativitet och möjligheter.

– Jag tycker att dagen var väldigt givande med så många personer som tagit sig tid att komma och berätta om deras verksamhet för oss. Det är svårt att förstå hur stort SVT är och hur mycket som görs här, men efter den här dagen vet jag betydligt mer. Jag tycker också att det är viktigt att få med alla delar av landet, säger Ida Brännström, redaktör SVT meänkieli/Övertorneå.

Mikael Nilsson.

 

– Det blev en intressant och spännande dag där jag tycker att jag fick många vettiga delar av SVT. För mig blev det också en känsla av samhörighet, transparens och att vi arbetar mot gemensamma mål. Det var också bra att få lära känna nya medarbetare, säger Mikael Nilsson, systemutvecklare från SVT i Växjö.


 

TEXT & FOTO: CHARLOTTA LAMBERTZ

 

 

 


1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör