6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 28 mars 2018 11:19 - Uppdaterad 4 april 2018 11:16

Inkludering PBS nya kärnvärde

USA:s stora public TV-nätverk uppdaterar sina riktlinjer gällande vad som ska utmärka bolagets utbud och rapportering.

Vilka principer som bestämmer hur PBS ska utforma och producera sitt innehåll är viktigare än någonsin, menade PBS-chefen Paula Kerger när hon ledde nätverkets styrelsemöte i Washington förra veckan.

– Förändringarna i medielandskapet sker så snabbt så man nästan tappar andan. Vi behöver föregripa hur vi ska agera för att upprätthålla publikens förtroende, sa Kerger bland annat.

360-graders syn

De nuvarande riktlinjerna, som antogs 2011, är redaktionell integritet, kvalitet mångfald och självständighet för de lokala stationer som ingår i och utgör PBS.

Förslaget till nya riktlinjer, vilka ska antas i juni om allt går som ledningen tänkt, består av redaktionellt oberoende, riktighet, rättvisa, transparens, inkludering och ansvarsutkrävande.

– Den riktlinje som vi lagt mest tid på att välja ut och tänka igenom är inkludering. Vi menar med inkludering inte mångfald utan snarare en 360-graders syn på allas röst i det offentliga samtalet. Inte bara on-air utan ett eller två steg innan det, under processen när innehållet skapas, förklarar Evan Smith, till vardags chef för PS-mediet The Texas Tribune, som varit ordförande i kommittén som tagit fram förslag på nya riktlinker för PBS.

Läs mer i Currentlänk till annan webbplats

Mats Carlsson-Lénart

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör