9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Radiodays Europé 2018 öppnades i Wien på måndagsförmiddagen. Fr.v. programledarna Daniella Linzer och Paul Robinson samt konferensens chef och grundare Anders Held. Foto: Mats Carlsson-Lénart

Publicerad 19 mars 2018 15:54 - Uppdaterad 4 april 2018 10:55

Världen lyssnar! – Radiodays 2018 pågår

”The World is listening” är temat för årets upplaga av världens största radioinnovationskonferens med över 1500 deltagare från 63 länder.

– Det finns ingen annan konferens av det här slaget, säger Jan Petersson, SR:s strategidirektör och tidigare på SVT.

Bland talarna på Radiodays Europé 2018 finns framtidsgurun Ben Hammersley, känd bland annat för att ha kommit på ordet podcast och Molly Bingham, ledare för journalistnätverket Orb Media.

Åttonde gången

Radiodays Europes mål är att vara det mest innovativa och kreativa initiativet i radiovärlden. Från SR deltar framförallt programmedarbetare för att fånga upp trender inom radiovärlden och hitta idéer till nya format och arbetssätt som sen sprids inom företaget.

Radiodays Europe etablerades 2010 av SR, NRK och DR och arrangerades första gången i Köpenhamn.

– De nordiska bolagen samarbetade redan då om nationella utvecklingsdagar och konferenser i respektive land. Eftersom det inte fanns en internationell konferens beslöt vi att bygga på just det nordiska radiosamarbetet för att starta Radiodays. Att konferensen alternerar mellan olika europeiska städer är ett framgångskoncept, säger Jan Petersson som är ordförande i den arrangerande föreningen Radiodays Europe.

Årets konferens genomförs på ett kongresscentrum i Wien.

– Första året kom 400 deltagare från 35 länder. Nu åtta år senare kommer nästan fyra gånger så många.

Drivs av förening

Radiodays drivs av en ekonomisk förening där SR, NRK, DR och nu också Yle ingår. SR:s Anders Held är utlånad som projektledare. Konferensen finansieras helt med egna intäkter. Inga licenspengar används.

MATS CARLSSON-LÉNART

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör