9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Marta Vieira da Silva, en världsstjärna som länge spelat i Damallsvenskan. Foto: SVT

Publicerad 9 mars 2018 16:13 - Uppdaterad 4 april 2018 10:40

Damallsvenskan sänds i SVT

14 april inleds en av världens starkaste fotbollsligor på damsidan - Damallsvenskan. Nu är det klart att SVT sänder även i år – och att satsningen utökas.

I fjol sände SVT nio matcher under hösten och följde guldkampen in i det sista. Nu utökas satsningen, och SVT är denna säsong med redan från premiären.

– Det var många som såg våra sändningar i fjol med stort intresse och därför känns det riktigt bra att även i år kunna bjuda svenska folket på fotboll från Damallsvenskan, en liga där både nuvarande och blivande landslagsspelare kämpar om ligatiteln men också om en plats i VM-laget 2019, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SVT kommer att sända totalt tolv matcher från Damallsvenskan under säsongen – sex matcher på våren och sex på hösten. Premiären blir den 14 april, då regerande mästaren Linköping möter nykomlingen Växjö.

– Den här säsongen kommer vi att få se ett delvis nytt Linköping och ett revanschsuget Rosengård. Jag tror också att Kopparberg/Göteborg som värvat landslagsspelaren Olivia Schough kommer kunna ta poäng av topplagen, säger SVT Sports fotbollsexpert Frida Östberg.

I Damallsvenskan finns etablerade landslagsstjärnor som Linköpings Kosovare Asllani och Rosengårds Caroline Seger, men också flera spännande unga talanger.

– Det ska bli superkul att få följa de nya stjärnorna som redan slagit sig in i landslaget, till exempel Filippa Angeldahl i Linköping och Eskilstunas Loreta Kullashi, säger Frida Östberg.

Matcherna kommenteras av Chris Härenstam och David Fjäll. Expertkommentatorer är Frida Östberg och Markus Johannesson.

HELENA BRODÉN

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör