5 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Kristina Henschen har utsetts till ny generalsekreterare för Radiohjälpen.Hon är idag chef för den fackliga biståndsorganisationen Union to Union, där hon arbetat sedan drygt fyra år tillbaka.

Publicerad 26 februari 2018 11:45 - Uppdaterad 4 april 2018 10:20

Kristina Henschen blir ny chef för Radiohjälpen

Kristina Henschen har utsetts till ny generalsekreterare för Radiohjälpen.

Hon är idag chef för den fackliga biståndsorganisationen Union to Union, där hon arbetat sedan drygt fyra år tillbaka.

- Radiohjälpen har en unik roll genom den viktiga och folkligt förankrade verksamhet som organisationen möjliggör både i Sverige och globalt, inte minst i ljuset av de utmaningar som världen står inför. Det är med respekt och ödmjukhet jag bygger vidare på, och utvecklar, det goda arbete som gjorts i så många år. Ett hedrande och spännande uppdrag, säger Kristina Henschen.

Hanna Stjärne är styrelseordförande för Radiohjälpen.

- Kristina Henschen är klok och drivande och kommer att kunna ta Radiohjälpen till nästa nivå. Med en bakgrund inom både bistånd och journalistik kommer hon att se till så att engagemanget hos alla som tittar och lyssnar på SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion tas tillvara och gör skillnad, säger Hanna Stjärne.

Kristina Henschen tillträder sin tjänst 1 juni. Fram till dess är Anna Hedenmo tillförordnad generalsekreterare.

Kristina har gedigen och bred biståndserfarenhet med flerårig tjänstgöring i Jerevan, Armenien, för FN:s utvecklingsprogram UNDP, och från flera år i Moskva, Ryssland, där hon arbetade med det svenska stödet till mänskliga rättigheter. Hon har jobbat i sju år vid Sida och har erfarenhet från arbete vid Utrikesdepartementet, samt som konsult inom utvecklingssamarbete. Kristina har vid sidan om chefsjobbet vid Union to Union också varit styrelseordförande för plattformsorganisationen CONCORD och under de senaste fyra åren bidragit till samordningen av FN:s globala utvecklingsmål Agenda 2030 och EU:s utvecklingspolitik.

MARIKA IREBLAD

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör