20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Johan Wester

Publicerad 9 februari 2018 10:49 - Uppdaterad 4 april 2018 09:57

Johan Wester tar över Vem vet mest?

Nu är det klart att det blir Johan Wester som tar över Vem vet mest? efter Rickard Olsson.

- Eftersom jag är genuint nyfiken på kunskap och människor i alla dess former är detta en otrolig rolig möjlighet och utmaning. Kan programmet också fortsätta utstråla värme och glimt i ögat har vi ett vinnande koncept tror jag, säger Lundakomikern Johan Wester.

Första avsnittet av frågesportprogrammet Vem vet mest? sändes 25 augusti 2009 i SVT2.

Efter 1 687 program har det nu blivit dags att presentera en ny programledare: Lundakomikern Johan Wester. Johan, som tillsammans med Anders Jansson, blev känd för den breda publiken i den bejublade humorserien Hipp Hipp på SVT.

Sedan dess har han även hunnit med att spela en av huvudrollerna i musikalen Spamalot, vinna På Spåret två gånger (2008 och 2009) och leda underhållningsprogrammet Intresseklubben under fyra säsonger.

Hög allmänbildning

- Vem vet mest? är ett program som kräver hög allmänbildning av både tittare, medverkande och programledare. Johan Wester är en folkbildare som slår de flesta av oss på fingrarna i vilken frågesport som helst. Nu kommer han dessutom att tillföra programmet sin alldeles egen humoristiska ton, vilket vi tror kommer glädja många tittare på lördagskvällarna framöver, säger Christina Hill, programchef för Fakta och Underhållning på SVT Göteborg.

När Johan Wester nu tar över programledarrollen övergår Vem vet mest? från att vara ett dagligt program till att sändas i en förlängd version på lördagar 18.45 i SVT1.

40 program spelas in i mars och april 2018 och som börjar att sändas från hösten 2018.

HELENA BRODÉN

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör