20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Ulrika Bergsten

Publicerad 30 januari 2018 14:14 - Uppdaterad 4 april 2018 09:32

Ulrika Bergsten - ny Asienkorrespondent

Ulrika Bergsten blir SVT:s nya korrespondent i Asien från och med i höst.

– Att få bevaka Asien – och inte minst Kina – är för mig det allra mest spännande uppdraget som korrespondent just nu, säger Ulrika Bergsten.

– Kina är ju en stormakt med inflytande inte bara i Asien, utan långt ut i världen. Att få möjligheten att följa politik och ekonomi i Kinas spår de närmaste åren ska bli väldigt intressant. Jag tror dessutom att vi kommer att se ett större kinesiskt avtryck också på vardagliga saker som t ex populärkultur. Och jag ser fram emot att få berätta både om politik och vardag från Asien, fortsätter hon.

Europakorrespondent

Ulrika Bergsten har under åren 2013 till 2017 varit Europakorrespondent för SVT. Hon började sin bana på SVT år 2000 och har arbetat på både SVT Sport och Rapport som både programledare och redaktör. Hon är född och uppvuxen i Uppsala.

– Ulrika har en suverän förmåga att förklara komplicerade skeenden och göra dem begripliga för en bred publik, säger utrikeschef Pia Bernhardson. Jag tror att hennes erfarenhet av att bevaka storpolitiken i Europa kan komma väl till pass också i Asien och i Kina. Jag är jätteglad över att Ulrika vill ta sig an denna viktiga uppgift.

Susan Ritzén återvänder

Ulrika Bergsten tillträder sin nya tjänst den 1 september.

Susan Ritzén, SVT:s nuvarande korrespondent i Peking, återvänder efter sommaren till redaktionen i Stockholm efter tre år i Asien.

MARIKA IREBLAD

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör