20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 26 januari 2018 12:09 - Uppdaterad 4 april 2018 09:29

SVT Umeå värvar ny digitalproducent från Svenska Yle

Tomas Lindh, idag chef för finska public service-bolaget Yles svenskspråkiga on-demandtjänst Arenan, blir ny digitalproducent/projektledare på ATV Umeå.

Innan Tomas Lindh blev chef för on-demandtjänsten var han utvecklingschef i många år på Svenska Yle och uppmärksammades nyligen för den internationellt distribuerade fängelsedokumentären Vägen Tillbaka, som under året sålts till flera länder i Europa och Netflix.

- Jag är otroligt glad över att vi får värva Tomas till Umeå. Han kommer med sin mångåriga erfarenhet av utveckling och digital förflyttning på Svenska Yle samt sitt medskapande publikperspektiv bidra till att vi tar nya viktiga steg framåt som ATV-ort, säger Bengt Strömbro, programchef SVT Umeå.

- Jag ser med iver fram emot att få inleda jobbet och träffa allihop. Som uppvuxen med SVT:s utbud är det extra roligt att få vara med och utveckla för ett bolag, som för mig är synonymt med högsta kvalitet och ambitioner, säger Tomas Lindh, som tillträder den nyinrättade tjänsten som digitalproducent/projektledare i Umeå den 5 mars.

MARIKA IREBLAD

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör