22 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Skådespelare Rasmus Luthander, regissör Simon Kaijser och manusförfattare Jonas Gardell. (foto: Peter Cederling)

Publicerad 24 januari 2018 14:47 - Uppdaterad 4 april 2018 09:15

SVT filmar ny Gardell-serie

SVT har påbörjat inspelningarna av Jonas Gardells nya tv-serie De dagar som blommorna blommar, i regi av Simon Kaijser.

I några av huvudrollerna ses Rasmus Luthander, Eva Röse, Anja Lundqvist, Johan Rheborg, Ulf Friberg , Jacob Ericksson, Magnus Krepper och Torkel Pettersson.

Serien är producerad av Maria Nordenberg och beräknas ha premiär nästa jul.

De dagar som blommorna blommar är en berättelse om förlust. Och om överlevnad.

Vännerna Erik, Mikael och Benny växer upp tillsammans som grannar i ett kedjehusområde utanför Stockholm på 1970-talet. Deras familjer umgås som grannar gör, men bakom fasaderna döljer sig smärta, sorg och saknad.

Om livets olidliga skörhet

Vi får följa familjerna Munksås, Törnblad och Elofsson och bevittna händelser som får smärtsamma konsekvenser, ibland omedelbart, ibland många år senare.

- Jag tror De dagar som blommorna blommar handlar om livets olidliga skörhet, och om hur alla måste räknas, varje liten blomma på ängen. Hur varje liv måste ha ett värde, hur försvinnande kort det än är så är det allt vi har, säger Jonas Gardell och fortsätter:

- Jag tror också serien handlar om kontroll, eller snarare hur vi tror att vi har kontroll, att vi tror att vi vet vad vi gör och vilka konsekvenserna kommer att bli, men egentligen har vi inte en aning.

Tredje samarbetet

Serien är det tredje samarbetet mellan trion Jonas Gardell, Simon Kaijser och Maria Nordenberg, som även skapat tv-serierna De halvt dolda och Torka aldrig tårar utan handskar.

Den nya serien är ett tematiskt och stilmässigt systerverk till de tidigare serierna och utspelar sig under sent 1970-tal, tidigt 1990-tal och nutid.

De dagar som blommorna blommar är en serie i tre avsnitt på vardera 60 minuter som produceras av SVT och spelas in under våren 2018 med beräknad premiär i SVT nästa jul.

JAN-ERIK WESTMAN

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör