22 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Sofia Wandesjö Karén

Publicerad 18 januari 2018 13:56 - Uppdaterad 4 april 2018 08:52

Sofia Wadensjö Karén ny VD för UR

Tidningen Vi:s chefredaktör tar över rodret för Utbildningsradion.

Sofia Wadensjö Karén är 47 år och sedan 2011 chefredakrör för tidningen Vi. Före det arbetade hon i många år på Aftonbladet.

– För mig är kombinationen journalistik, kunskapsförmedling och folkbildning oemotståndligt lockande. Jag ser nu fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare lyfta, vidareutveckla och förtydliga UR, säger Sofia Wadensjö Karén enligt ett pressmeddelande.

Förra vd:n lämnade

I november meddelade Christel Tholse Willers att hon lämnade jobbet som vd för UR, efter att 37 producenter och projektledare framfört hård kritik efter en omfattande omorganisation. Per Bergkrantz har sedan dess fungerat som tillförordnad vd. Det är dock ännu inte helt klart när Wadensjö Karén tillträder.

Ska fortsätta resan

Styrelseordförande Lisa Lindström har lett arbetet med att rekrytera UR:s nya vd tror att de nu har hittat rätt kompetens.

– Sofia Wadensjö Karén är publicist och djupt grundad i tron på att UR och public service kan göra skillnad i vårt samhälle. Hon är också en bevisat framgångsrik chef och förändringsledare. Det är den kombinationen av kompetenser som vi har letat efter och funnit i Sofia, säger hon enligt pressmeddelandet och fortsätter:

– Jag är övertygad om att Sofia kommer kunna fortsätta UR:s förändringsresa och skapa kraft i att ta bolaget vidare in i det nya medielandskapet med att göra skillnad i människors lärande. Ett uppdrag som känns viktigare än någonsin.

svt.selänk till annan webbplats

MATS CARLSSON-LÉNAR

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör