20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Niklas Källner och Kattis Ahlström ska leta reda på nya arvingar i Arvinge okänd. (foto: SVT)

Publicerad 17 januari 2018 17:21 - Uppdaterad 4 april 2018 08:51

Arvinge okänd kommer tillbaka - och DR och NRK gör egna program

I vår startar inspelningen av sex nya program av Arvinge okänd - programserien där Kattis Ahlström och Niklas Källner letar efter rättmätiga arvingar.

Programserien har blivit populär även utanför Sveriges gränser – och nu gör våra nordiska grannländer egna versioner av formatet.

Första säsongen av Arvinge okänd, som sändes i höstas i SVT, uppskattades mycket av tittarna.

- Jag har aldrig fått så många engagerande reaktioner på ett program som efter Arvinge okänd. Det verkar som att de här livsberättelserna har fäst sig hos folk säger Niklas Källner, och Kattis Ahlström håller med:

- Många har kommit fram och många har skrivit och berättat att serien betytt mycket för dem. De har uppskattat blandningen av historia och berättelser om mänskliga öden. Det är också flera tittare som berättat att de sökt upp släktingar de tappat kontakten med då de insett att livet är kort och att nära relationer trots allt oftast är det viktigaste vi har, säger hon.

Sänds i höst

Sex nya avsnitt av Arvinge okänd spelas in i vår för sändning under hösten och programledar-duon ser fram emot att ta tag i de nya historierna.

- Vi har hittat flera spännande fall med rötter i olika delar av världen som jag nu ser mycket fram emot att ta mig an tillsammans med min favoritparhäst Niklas, säger Kattis Ahlström.

Även våra nordiska grannar uppskattar programmet. Förutom att serien sänds i både norska NRK och danska DR, gör båda länderna egna versioner av det svenska formatet.

Första säsongen av Arvinge okänd finns att titta på i SVT Play.

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör