6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Sir David Attenborough är en pigg, snart 92-åring, som fortfarande har många projekt på gång. (foto: Mats Carlsson-Lénart)

Publicerad 10 januari 2018 08:53 - Uppdaterad 4 april 2018 08:35

Attenborough fortsätter så länge han är på topp

Snart 92-årige Sir David Attenborough säger att han kommer avsluta TV-karriären den dag hans framförande börjar bli sämre.

– Jag hoppas kunna inse det själv innan någon annan gör det, säger Attenborough.

David Attenboroughs senaste stora serie, BBC:s ”Blue Planet II” var det mest sedda TV-programmet i Storbritannien under 2017. Och trots sin höga ålder planerar Sir David inför framtiden.

– Min kalender för 2018 är ganska full men om jag känner att mitt berättande är på väg att förlora riktningen så slutar jag, förklarar Attenborough för Radio Times.

Ännu i form

Men ännu så länge är världens mest kände naturfilmare still going strong. I sin allra senaste dokumentär Attenborough and the Sea Dragon, där han utforskar fossiler längs Dorsets kust i England, springer han uppför en spiraltrappa.

– Om jag inte längre kan ta mig upp och ner för trappor så kommer det ju att sätta stopp för fler filmer. Det vore tråkigt! Men det finns ju i så fall andra saker som jag kan göra, skriva böcker exempelvis.

Ny stor serie i år

David Attenborough ska presentera ännu en stor BBC-serie under 2018, men några mer detaljer om det projektet har ännu inte avslöjats.

– Den dag jag inte längre hittar de rätta orden hoppas jag kunna inse det själv, innan någon annan säger det till mig.

The Guardianlänk till annan webbplats

MATS CARLSSON-LÉNART

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör